12.9.2023. 17:56
0
Na području Subotice, Sombora i Kikinde pronađen 371 migrant i oružje
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije današnjoj akciji usmjerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija na području Subotice, Sombora i Kikinde pronašli su 371 iregularnog migranta koji se prevoze u prihvatne centre.

U akciji su pronađene i tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolj, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata, saopštio je MUP Srbije.

Na teritoriji Policijske uprave Subotica jednom iregularnom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, dok su na području Policijske uprave Sombor protiv četiri državljanina Srbije podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj pomaganje u nezakonitom boravku stranom državljaninu.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević poručio je da će najveći broj migranata biti sprovden u prihvatne centre.

Kako je kazao, pronađeno je više komada vatrenog oružja, tačnije na jednoj lokaciji nađene su četiri automatske puške.

U toku je uviđaj mjesta događaja i krim-tehnička obrada, kako bi se utvrdilo da li nekom od ovih migranata koje su pronašli pripada oružje.

Naveo je da je u ovoj akciji po prvi put jedan broj migranata takozvanih "izviđača" pronađen u krošnjama drveća, a da policija prilagođava svoje mjere i radnje promjenama u njihovim aktivnostima.

Istakao je i da će od sutra na području Subotice patrolirati jedan broj pripadnika Žandarmerije.

"Cilj nam je da migranti budu tamo gdje im je mjesto - u prihvatnim centrima, da oni koji se kreću da imaju legalnu dokumentaciju, a da broj sukoba među migrantima svedemo na minimum", rekao je Vasiljević, naglasivši da do sada sukobi u proteklim mjesecima nisu doveli do ugrožavanja lokalnog stanovništva, već se radi o sukobima među migrantima, kao i da će policija preduzeti sve mjere i radnje da ovakve pojave potpuno anulira.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.