19.9.2023. 22:26
0
Muškarac iz BiH uhapšen u Sloveniji zbog sumnje da je ubio komšiju
FOTO: Ilustracija
Tridesettrogodišnji državljanin BiH, koji se sumnjiči da je 8. septembra u Zgornjem Dupleku u Sloveniji ubio 64-godišnjaka, uhapšen je.

Motiv ubistva navodno je vezan za lični interes. Nakon saslušanja, istražni sudija je osumnjičenom odredio pritvor. Osumnjičeni je državljanin Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Hrvatskoj, koji posljednjih mjeseci neprijavljen živi u Sloveniji u blizini ubijenog, inače samostalnog preduzetnika.

Ubijenog je u popodnevnim satima 8. septembra zatekao njegov poznanik koji se prethodno s njim dogovorio da izvede radove u njegovoj radionici. Pri ulasku u radionicu na podu je primijećen mrtav 64-godišnji muškarac. O tome je odmah informisana policija. Odmah se posumnjalo da je muškarac preminuo nasilnom smrću. Informisan je dežurni tužilac i dežurni istražni sudija.

- Ponašli smo i obezbijedili različite tragove i predmete koji potvrđuju iznose u vezi sa nasilnom smrću, uključujući i rastopljeni predmet koji je osumnjičeni koristio u počinjenom krivičnom djelu - objasnio je Stanko Vidovič, na konferenciji za novinare Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Maribor. Motiv ubistva, koje je 33-godišnji osumnjičeni počinio iz bezobzirne osvete, vezan je za lični interes, prenosi N1 Slovenija.

- Na osnovu saradnje sa stranim sigurnosnim organima, utvrdili smo da je osumnjičeni povratnik u činjenu krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i da mu je suđeno za krivično djelo laka tjelesna povreda - dodao je Vidović. Šef mariborskih kriminalističkih istražilaca potvrdio je da je osumnjičeni nakon zločina pobjegao iz Slovenije u Bosnu i Hercegovinu i da je po povratku u petak ujutro uhapšen na području PU Maribor.

Prijeti mu najmanje 15 godina zatvora zbog zločina nesavjesne osvete.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.