12.10.2023. 10:53
1
Novinar iz Hrvatske se “skrivao” od raketa tokom javljanja, iza njega ljudi se mirno dopisivali
FOTO: htv
Hrvatski novinar Petar Vlahov, postao je viralan. Naime, tokom sinoćnjeg javljanja u Dnevnik 2 HRT-a, iz Tel Aviva, Vlahov je izvještavao u položaju nekoga po kome padaju bombe, dok su dvije žene iza njega prilično opušteno stajale pokraj automobila i tipkala na mobitelima, piše Index.hr.

Na glavi je imao otkopčani zeleni šljem i nije nosio pancirku dok svi ostali reporteri u Izraelu nose plavu pancirku s natpisom PRESS i plavi šljem, budući da u svim ratnim zonama novinari moraju imati oznaku. Nije poznato odakle Vlahovu šljem zelene boje. Novinar je u javljanju za Dnevnik rekao da je upravo svjedočio raketnom napadu Hamasa te da su on i svi drugi vidjeli nekoliko raketa. Dodao je da su morali izaći iz automobila, piše Index.hr.

Njegovo javljanje iz Izraela izazvalo je brojne komentare korisnika društvenih mreža, od ironičnih “naš junački reporter u borbi za goli život”, do poređenja s likovima iz crtanih filmova.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.