6.11.2023. 12:56
1
Kineski predsjednik sljedeće godine u posjeti Srbiji?
FOTO: Fena
Kineski predsjednik Xi Jinping mogao bi sljedeće godine posjetiti Srbiju, a ekonomski odnosi između dvije zemlje su jako dobri, kazala je srbijanska primjerka Ana Brnabić koja boravi u službenom posjetu Kini.

"Potvrdili smo uzajamno partnerstvo, podršku, prijateljstvo u političkom i ekonomskom smislu. U političkom smislu da Kina nikada neće promijeniti stav po pitanju Kosova, a također mi u potpunosti poštujemo politiku jedne Kine", rekla je ona srpskim novinarima u Pekingu, prenosi Beta.

"Naravno da očekujemo sada jednu novu eru u odnosima i u međusobnoj razmjeni, trgovini od potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini. Jutros sam imala jako dobre sastanke s kineskim kompanijama", dodala je.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da je sastanak s predsjednikom Xi Jinpingom "odlično protekao" i dodala kako se očekuje novi period u ekonomskim odnosima dvije zemlje.

(Mubina Lj.)

KinaSrbija
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.