8.12.2023. 18:41
0
Zatvorenici bijesni na otmičare ubijene Vanje (14): Do njih ne mogu ni svi čuvari
Četvorica osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog, koji su pritvoreni i nalaze se u zatvoru Skoplje u Šutki, suočavaju se sa svakodnevnim revoltom ostalih pritvorenika, piše portal Skoplje1.

Svaki put kad ih izvedu i dovedu u zatvor, vide se kroz prozore, a ostali pritvorenici ih dozivaju, kuckaju po rešetkama, psuju...

Šef zatvora Filip Andov nije ni potvrdio ni demantirao tu informaciju, samo je kazao da je sigurnosna situacija pod kontrolom i da je pristup navedenoj četvorci ograničen.

- Odvojeni su od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Ni svi zatvorski službenici nemaju pristup svim njihovim prostorijama. Ulazi se s posebnim karticama, koje imaju određeni čuvari. Pod stalnom su kontrolom s obzirom na to koji je stepen kriminala počinjen i sve je u skladu s protokolima i zakonima - rekao je Andov za Skoplje1.

Pritvorenici i zatvorenici iz Šutke očito su zgroženi dvostrukim ubistvom. Trojica od četvorice osumnjičenih koji se nalaze u istom zatvoru priznala su krivicu. Tužiteljstvu i policiji priznali su svoje uloge u ovom monstruoznom zločinu.

Ukazali su i na Ljupča Palevskog Palča kao organizatora i izvršitelja.

Jedini među njima koji nije priznao krivicu ili povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih, uključujući i Palevskog, jest otac male Vanje, Aleksandar Gorčevski. On tvrdi da nikoga od njih ne poznaje i da im nije prenio putanju kretanja ubijene Vanje. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.