25.2.2024. 18:05
0
Srbija: Vučić sutra počinje konsultacije o mandataru
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počeće sutra konsultacije o kandidatu za predsjednika Vlade.

Vučić će prvi sastanak imati sa Šaipom Kamberijem iz stranke "Politička borba Albanaca se nastavlja", a potom će sastati sa Slobodanom Nikolićem iz Ruske stranke, saopšteno je iz Službe za medije predsjednika Republike Srbije.

Vučić je izjavio ranije da će obaviti neophodne konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju, a da će nakon toga biti spreman da odredi mandatara.

Na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su održani 17. decembra, lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila je 129 mandata, lista "Srbija protiv nasilja" 65, lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" 18, a koalicije NADA i lista Branimira Nestorovića "Mi - glas iz naroda" po 13.

U parlament je ušlo i pet manjinskih lista - Saveza Vojvođanskih Mađara sa osvojenih šest poslničkih mandata, liste Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu i SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin po dva, dok su Ruska stranka - Slobodan Nikolić i Lista politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi osvojile po jedan. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.