10.3.2024. 13:30
0
Dodik s Vučićem u posjeti srbijanskom selu: On je digao Srbiju, poboljšao njene kapacitete
Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik poručio je da je važno da Srbi uvijek budu zajedno i da slave sve pobjede.

- Vjerujem u srpske pobjede, vjerujem u Srbiju i u sve što ona može da uradi. U Pambukovici ste dali veliki doprinos tome - istakao je Dodik u obraćanju mještanima Pambukovice kod Uba koju je danas posjetio zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je zahvalio Vučiću što je danas s njim u tom divnom kraju. Podsjetio da i u RS, njegovom kraju, ima mnogo mjesta nazvanih Bukovica, te naveo da je on iz sela Mrčajevci, nedaleko su i Topola i Aleksandrovac, a ista takva mjesta postoje i u Srbiji.

- To dokazuje da smo jedan narod - istakao je Dodik.

Dodik je istakao da i Srbima u RS stalno pokušavaju da uruše identitet i da kažu da nisu narod i da im nametnu da ne gledaju u Srbiju.

- Mi uporno gledamo u Srbiju. Oni misle da je to neki inat, da mogu da naprave BiH nasiljem prema Srbima, tvrdeći da treba da izgradimo naš identitet, da je Srbija daleko - rekao je Dodik.

Napomenuo da u Srbiju dolazi često i može da kaže da se Srbija digla, ali da se često zaboravi šta je to sve urađeno.

- Vučić je digao Srbiju, poboljšao njene kapacitete. Bez države nema ništa - napomenuo je Dodik.

Komentarišući to što je Vučić danas Pambukovičanima obećao put, Dodik je rekao da se to može samo kada je sređena država. Naglasio da je više od demokratije to kada neko dođe i kaže da će da napravi 12 kilometara puta.

- Želim Srbiji i vama sve najbolje. Bit ću s vama na Đurđevdan u mislima, to je moja krsna slava, i pozvat ću Vučića da ga pitam je li završeno - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da ga je narod u Pambukovici dočekao jednako kao što je i narod u RS uvijek dočekivao Vučića, s najboljim emocijama.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.