15.3.2024. 11:01
0
Tuga u Hrvatskoj: Mladi fudbaler Splita poginuo u saobraćajnoj nesreći
FOTO: rnk split
Tužne vijesti stižu nam iz Dalmacije, a sportsku javnost u Hrvatskoj potresla je vijest o smrti mladog fudbalera.

U saobrađajnoj nesreći u Stobreču život je izgubio 20-godišnji nogometaš RNK Splita Šimun Šolić, potvrdili su iz kluba. Šolić je u bolnici podlegao ozljedama vratne kralježnice.

Šolić je u omladinskim kategorijama bio igrač Splita, Hajduka, Solina i Dugopolja.

“Naš dragi Šimun, momak nasmijana i vedra lica, izgubio je bitku sa životom u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila. Za RNK Split igrao je četiri godine, a nedavno se ponovno produžio Splitovoj svlačionici gdje su ga svi obožavali upravo zbog njegovog vedrog duha i topline koju je imao u sebi. Šimune naš, prerano si nas napustio, trebao si igrati još utakmica, ali život je htio drugačije. Zauvijek u našim srcima. Tvoj RNK Split.”, poručili su iz Splita.



Nedavno je iz Orkana prešao u Split, a do nesreće je došlo u četvrtak oko 22.15 u Stobreču, u Ulici Svetog Lovre. Ozljede su zadobili vozač i putnik na motociklu, a nije poznato je li mladi nogometaš upravljao vozilom ili je bio putnik. Drugi putnik prošao je s lakšim ozljedama.

Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.