21.3.2024. 18:10
0
Vučić objavio fotografiju s Plenkovićem, Orbanom i Ficom
U Briselu se danas i sutra održava prvi globalni samit o nuklearnoj energiji.

Na dvodnevnom samitu sudjeluje 20-ak predsjednika vlada, brojne delegacije, stručnjaci, lideri nuklearnih elektrana koji su se okupili kako bi prisustvovali prvom globalnom sastanku na vrhu.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je na društvenim mrežama niz zajedničkih fotografija s brojnim liderima. Između ostalog, podijelio je i dvije fotografije na kojima se nalazi u društvu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Vučić i Plenković na prvoj fotografiji stoje za istim stolom sa slovačkim premijerom Robertom Ficom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Inače, Vučića, Fica i Orbana percipira se kao ljude bliske Vladimiru Putinu. Vučić i Plenković na drugoj fotografiji sjede, a između njih je smješten bugarski premijer u odlasku Nikolaj Denkov.

"Odlična prilika da s evropskim liderima razgovaram o strateškim ciljevima Evropske unije u pogledu energetske kohezije u Evropi, dugoročnim perspektivama energetske održivosti i razvojnim planovima za postizanje energetske efikasnosti i sigurnosti.

Kao odgovoran partner, Srbija je spremna da sistemski pristupi ovim pitanjima i da svoj doprinos energetskoj tranziciji u cilju postizanja trajne energetske održivosti", poručio je Vučić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.