24.3.2024. 21:14
1
Vučić: Moramo jačati vojsku, vrijeme izazova je pred nama
FOTO: facebook
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska fabrike privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije, u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila "Lazar" i "Miloš", da Srbija mora povesti računa o sebi i jačati vojsku, kao i odbrambene kapacitete zemlje.

"Moramo povesti računa o sebi, o sopstvenoj vojsci. Očigledno je da je vrijeme izazova u geopolitičkom smislu pred nama. Hoćemo li umjeti da se postavimo na najbolje mogući način i da u tim nelakim vremenima sačuvamo i mir i ljude, ali i zemlju, kao i da odvratimo svakog potencijalnog agresora? To je veliko i važno pitanje za nas", istakao je Vučić.

"U nekim fabrikama moramo postaviti i bolji korporativni menadžment. Moramo raditi još mnogo više i još mnogo uložiti", dodao je.

Vučić je pitao kolika je prosječna plata u fabrici i dobio odgovor da je povećana za 15.000 dinara i da sada iznosi sa toplim obrokom oko 94.000 dinara. Predstavnici fabrike su rekli da ta fabrika sada radi po najvišim evropskim standardima.



Predsjedniku Srbije je rečeno i da je planiran još jedan pogon za montažu, tako da će se tu i sklapati vozila - "Miloš" i "Lazar".

"Sve što proizvedete danas ima kupce i sa lakoćom pronalazite kupce, svi hoće sve što možemo da proizvedemo. Svi hoće oružje, oruđe i vozila. Nije pitanje cijene, već da li možete da proizvedete", naglasio je Vučić.

(Aldin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.