14.6.2024. 19:11
0
Najezda zmija u Splitu, građani u panici
Vatrogasci u Splitu skoro svakodnevno moraju intervenisati u domovima ili vrtovima, čak i u automobilima zbog zmija, piše Dalmacija danas.

U Splitu je došlo do najezde zmija pa iz Gradskog kotara Šine apeliraju na građane da svoje vrtove i okućnice drže urednima.

U Hrvatskoj postoje tri vrste otrovnica, ali samo je jedna od njih na dalmatinskom području, a to je poskok, prenosi Index.

"Apelujemo na građane da drže svoje vrtove i okućnice urednima zbog velikog broja zmija koje svakodnevno ulaze u kuće po cijelom Splitu. Ukoliko imate komšije koji svoju zemljanu površinu ne održavaju, ponudite im pomoć ako ste u mogućnosti, a ukoliko nisu voljni ili nisu tu, obratite se Kotaru ili Komunalnom redarstvu na redarstvo@split.hr ili 021 310 158. Mole se volonteri da se jave Kotaru ukoliko trebaju posuditi alat i zaštitnu opremu jer smo ih nabavili", objavljeno je na Facebooku.

(Sead M.)

SplitZmije
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.