29.6.2024. 18:58
0
Islamska zajednica Srbije: Najoštrije osuđujujemo napad na pripadnika žandarmerije
Islamska zajednica Srbije najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije MUP-a Srbije, saopšteno je danas iz te zajednice.

“Islam najstrožije zabranjuje bilo kakvu vrstu nasilja prema bilo kome, a život sa aspekta islama predstavlja posebnu svetost koju smo svi dužni štititi i koju ničim ne smijemo ugrožavati”, naveo je u pisanom saopštenju Reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije Senad ef. Halitović i dodao:

“Ovakva zlodjela kose se sa svim vjerskim učenjima a posebno sa učenjem islama. Današnji zločin predstavlja djelo bezumnog pojedinca. Ranjenom pripadniku žandarmerije želimo brz oporavak i povratak u časnu službu zaštite javnog reda i mira, a svim građanima poručujemo da će rukovodstvo Islamske zajednice Srbije nastaviti svim svojim kapacitetom da djeluje u pravcu izgradnje zdravih i tradicionalno dobrih prijateljskih međukonfesionalnih odnosa i očuvanju mira u Republici Srbiji.”

Podsjećamo, pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) koji radi kao stalno obezbjeđenje Ambasade Izraela napala je za sada nepoznata osoba, ranila ga nakon čega je on u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Žandarm je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, a operacija vađenja strijele iz vrata je u toku. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naveo je da se nesumnjivo radi o terorističkom aktu. Zadržali smo još jedno lice, preventivno, koje se nalazilo u blizini policijskih objekata, dodao je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.