30.6.2024. 8:32
0
Bajkeri iz Srbije stigli do granice sa Kosova, policija im blokirala prilaz, a onda su počeli sa uzvicima: "J***t ćemo vas, Kosovo je Srbija"
Kosovska policija podigla je stepen sigurnosti u ovoj državi prije dva dana kada su Srbi proslavljali Vidovdan. Riječ je o prazniku koji se obilježava 28. juna što je datum kada su se u srpskoj historiji dešavale važne stvari.

Ovaj praznik Srbi posebno vežu za Kosovo, te su zbog toga mnogi od njih krenuli ka ovoj zemlji. Među njima su bili i bajkeri koji su noseći trobojke stigli na granični prelaz Jarinje.

Kako se može vidjeti na snimku, kosovska policija im je blokirala prolaz a njima nije preostalo ništa drugo nego da ih vrijeđaju.

- J***t ćemo vas, Kosovo je Srbija, uzvikivali su. Njihove provokacije možete pogledati na snimku ispod.


Podsjećamo, najpoznatiji događaj iz kojeg izvire značajan dio mitomanije u srpskom narodu je Kosovska bitka, koja se dogodila 28. juna 1389. godine.

Međutim, Vidovdan se posebno veže za ime jednog čovjeka, balkanskog kasapina koji je pokrenuo spiralu ratova, bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

Iako je na mjesto predsjedavajućeg Predsjedništva Srbije došao 1986. godine, njegovo stvarno ustoličenje za gospodara Srbije dogodilo se upravo na Vidovdan, na Gazimestanu, poljani nekoliko kilometara udaljenoj od Prištine. Skup, kojem je prema nekim procjenama prisustvovalo oko dva miliona ljudi, organizovan je kao obilježavanje 600 godina od Kosovske bitke.

(Ajdin B.)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.