30.6.2024. 9:08
0
Građani Mladenovca o teroristi Milošu: "Kad biste ga vidjeli, sklanjali ste se. Kad smo čuli da je prešao na islam, bilo je čudno jer nije bio tolerantan prema toj vjeri"
Čitavu Srbiju i region šokirao je teroristički napad, koji se jučer dogodio u Beogradu ispred ambasade Izraela kada je Miloš Žujović (25) konvertit iz Mladenovca, iz samostrijela je pucao u pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (35) i teško ga ranio.

Jevremović je u samoodbrani potegao oružje i ispalio hice, a Žujović je od zadobijenih povreda preminuo na ulici. Iako se u prvi mah nije znao identitet napadača, ubrzo je otkriveno da je u pitanju Miloš Žujović iz Mladenovca, da je promijenio vjeru i otišao da živi u Novi Pazar. Reporteri Telegrafa razgovarali su sa nastavnicom koja mu je nekada predavala.

- Zaprepašćena sam viješću da je moj bivši đak postao terorista - kaže za Telegraf nastavnica (ime i prezime poznato redakciji) koja je Žujoviću predavala u Tehničkoj školi u Mladenovcu.

Ona kaže da nikad nije bio pretjerano druželjubiv.

- Bio je povučen, čak i trom, nije imao previše prijatelja. Vraćao se iz škole uglavnom sam, ali je i onda bio neko uz koga bi vam bilo neprijatno - prisjeća se ona.

Drugi izvor iz iste škole navodi da je Miloš i u mladim danima bio netolerantan i netrpeljiv.

- Kad biste ga vidjeli, sklanjali ste se. Ne mogu da kažem da je bio nasilnik, ali je više ljudi svjedočilo da je bio netrpeljiv prema Romima - svjedoči ovaj uposlenik Tehničke škole koji ne želi da navedemo njegovo ime.

- Mladenovac je mala varoš, svi se znaju, pa je prije par godina svima bilo čudno kad smo čuli da je prešao na islam, jer ni po tom pitanju nije bio tolerantan - dodaje za Telegraf.

Podsetimo, policija je sinoć vršila pretres kuće u blizini Amerića gdje je, kako se vjeruje, Žujović nekad boravio. Istovremeno, vršen je pretres stana u Novom Pazaru gdje je Žujović živeo sa suprugom, koju je u martu ove godine doveo iz Crne Gore.

Ministar Dačić je sinoć pokazao fotografiju, nastalu 11. marta ove godine, koja je nastala u Odjeljenju za strance, na kojoj se vidi Žujović u pratnji žene, koja je u cijelosti prekrivena.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.