3.11.2024. 16:59
0
Mještanka prestravljena otvorila vrata Aliji Balijagiću: Tražio je vodu i rakiju
Potraga za odbjeglim ubicom Alijom Balijagićem i dalje je u punom jeku, a na terenu brodarevskih sela može se primijetiti veliki broj policijskih pripadnika. Mještani su u strahu i čekaju večernje sate sa zabrinutošću.

Danas su novinarske ekipe stigle do žene iz sela Ivezići, koja je ispričala da je Alija bio u njenoj kući.

- Ušao je kod mene, prvo sam pomislila da je moja sestra, ali onda sam vidjela čovjeka s bradom, kačketom na glavi i puškom na ramenu. Tražio je vode, a odmah zatim i rakiju. Ponijela je tri čašice vrlo brzo. Nije se dugo zadržao, odmah je otišao. Bio mi je poznat, prepoznala sam ga po slikama koje su mi pokazali, mislim da je to bio on. Ne znam više šta da mislim. Jedino što znam je da nas je strah. Ovdje smo mi sestre same, prve komšije su daleko - izjavila je mještanka koja tvrdi da je Alija posjetio.

Njihove komšije kažu da se ne boje, ali su zabrinuti za sigurnost ove dvije starice koje žive same.

Načelnik prijepoljske policije, Željko Kuburović, naglašava da su pripadnici MUP-a, SAJ-a i Žandarmerije u pripravnosti od ranog jutra u potrazi za Balijagićem, ali dodaje da je teren veoma nepristupačan, što otežava akciju.

- Teren je pun uvala i vrtača, što omogućava lako skrivanje i bjekstvo. Odbjegli dobro poznaje ovaj pogranični prostor. Naše ekipe pretražuju svaku štalu, pojatu i ambar. U pitanju je ozbiljan izvršilac krivičnih djela i povratnik. MUP preduzima sve potrebne mjere kako bi pronašao Balijagića. Nećemo stati s aktivnostima, to poručujem građanima - zaključio je Kuburović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.