19.10.2015. 22:09
0
Kerry pozvao na okončanje "besmislenog" nasilja u kompleksu Al-Akse
Izrael i Palestina trebaju djelovati kako bi okončali "besmisleno" nasilje koji bjesni regijom, kazao je danas američki državni sekretar John Kerry, javlja Anadolu Agency (AA).

"Nastavit ćemo pozivati na uzdržanost od bilo kakvog nasilja", kazao je Kerry tokom zajedničke konferencije sa španskim ministrom vanjskih poslova Jose Manuel Garcia Margallom u Madridu.

Kada je riječ o kompleksu al-Aksa, Kerry je pozvao lidere da "pojasne status" tog mjesta kojeg svetkuju muslimani i jevreji podjednako. 

Inače, Kerry je u svojoj prvoj službenoj posjeti Španiji gdje će se sastati s premijerom te zemlje Marianom Rajoyom te španskim kraljem Filipom VI.

Također je potvrđeno kako se krajem sedmice Kerry planira sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom te predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom. Planiran je i sastanak s predstavnicima Rusije, Saudijske Arabije i Turske čija glavna tema treba biti kriza u Siriji.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.