5.11.2015. 9:01
0
Amerikanci tvrde: Velika mogućnost da je ISIL srušio ruski putnički avion
Američki obavještajni izvori su naveli da postoji "velika mogućnost" da je pad ruskog aviona u Egiptu izazvala bomba koju su neposredno prije leta u avion postavili militanti ISIS-a ili pripadnici grupa koje su povezane s ovom zloglasnom terorističkom organizacijom, prenosi Anadolu Agency (AA).

CNN je, pozivajući se na američke obavještajne izvore, naveo da postoji snažno ubjeđenje da je prilikom leta eksplodirala bomba koja je ranije postavljena u ruski putnički avion.

"Postoji snažno ubjeđenje da je pad aviona izazvala eksplozija bombe koja je postavljena u prtljag ili neki drugi dio letjelice", naveo je CNN, pozivajući se na izjavu anonimnog obavještajca.

Navodi se ipak kako obavještajne agencije još uvijek nemaju zvanični stav o uzroku pada ruskog aviona.

U padu ruskog aviona u subotu poginulo je svih 224 putnika i članova posade. U avionu, koji je letio iz Sharm el-Sheikha, popularne destinacije za ruske turiste, prema Sankt Petersburgu, nalazilo se 217 putnika i sedam članova posade.

Ranije su postojale tvrdnje kako su avion oborili militanti ISIS-a koji su aktivni na tom području Egipta.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.