9.11.2015. 10:06
0
Libija: Otmičari srbijanskih službenika najvjerovatnije locirani
Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da su od libijskih zvaničnika dobijena uvjeravanja da će oteti službenici Ambasade Srbije u narednih 48 časova biti vraćeni i ocijenio da to znači da su otmičari locirani.

"Očigledno je da su otmičari locirani i da nisu prošli punktove van grada. Izvjesno je da su u gradu, tako da se nadamo da će to što libijski zvaničnici rade dati rezultate", rekao je Odalović. 

Odalović je za RTS rekao da su mjere bezbjednosti u Libiji podignute na najviši nivo i da se čine napori da se otmica dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji što prije riješi. 

On je ponovio da je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić formirao Krizni štab, sastavljen od ljudi koji pokrivaju najosjetljivije poslove koje predstavnici Srbije rade u Libiji.

Prema njegovim riječima, Srbi u Libiji nisu omraženi. 

On kaže da je Ministarstvo u kontaktu sa porodicama otetih i da će sve odluke koje bude donijelo biti primjerene trenutku. 

Odalović navodi da je u svakodnevnom kontaktu sa ambasadorom Srbije u Libiji Oliverom Potežicom, koji je, takođe, bio u koloni vozila iz koje su oteta dva službenika Ambasade, i da je očigledno da je otmica bila planirana. 

Dva službenika ambasade u Libiji, vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, oteti su juče u gradu Sabrata u Libiji.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.