10.11.2015. 8:55
0
Zatvor visoke sigurnosti: Tamo ćemo smjestiti što je više moguće najkrvoločnijih krokodila
Šef Agencije za borbu protiv narkotika Indonezije (BNN) Budi Waseso predložio je da se na ostrvu sagradi zatvor visoke sigurnosti koji će umjesto ljudi čuvati krokodili, prenosi Anadolu Agency (AA).

Waseso je naglasio da bi ova specijalna kaznena ustanova bila isključivo namijenjena narko dilerima osuđenim na smrtnu kaznu.

"Tamo ćemo smjestiti što je više moguće krokodila. Tražit ću najkrvoločnije krokodile", rekao je Waseso, objašnjavajući da je prednost ovih opasnih gmizavaca u tome što ih je "nemoguće podmititi".

"Krokodile nije moguće podmititi. Nemoguće ih je nagovoriti da nekog zatvorenika puste da pobjegne", kazao je Waseso.

Inače, projekat izgradnje ove specijalne kaznene ustanove za narko dilere je još uvijek u početnoj fazi.

Nekoliko desetina zatvorenika osuđenih na smrtnu kaznu u Indoneziji čeka na izvršenje kazne.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.