11.11.2015. 20:45
0
Na protestima desničara u Varšavi 50 hiljada osoba: Spaljena zastava Evropske unije
Oko 50 hiljada osoba okupilo se danas na protestima desničara u Varšavi gdje je u jednom momentu zapaljena i zastava Evropske unije (EU).
Demonstranti su prošli ulicama Varšave na poziv nacionalističke ekstremne desnice da se pridruže skupu pod geslom "Poljska Poljacima, Poljaci za Poljsku".

Prema navodima policije, na protestima je učestvovalo oko 35 hiljada, a prema procjeni organizatora oko 50 hiljada osoba.

Protesti su održani u povodu državnog praznika kojim se obilježava godišnjica uspostave Poljske kao samostalne države nakon Prvog svjetskog rata.

Okupljeni, među kojima je bilo mnogo mladih osoba, skandirali su "Slava i poštovanje našim junacima", "Bog, čast, domovina" i "Katolička Velika Poljska". Među okupljenima se mogao vidjeti i transparent na kojem je pisalo "Stop islamizaciji".
(Anadolija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.