18.11.2015. 15:48
0
Bomba bila postavljena u repu putničkog aviona koji se srušio iznad Egipta
Novi dokazi pokazuju da je eksplozivna naprava bila smještena u glavnoj kabini ruskog putničkog aviona koji se srušio iznad Egipta, a za kojeg se sumnja da su ga srušili pripadnici ISIL-a.

Piše: Haris Ahbabović

To znači da su putnici sjedili na samo nekoliko metara od bombe za koju se vjeruje da je bila smještena u repu aviona.

"Prema preliminarnim rezultatima istrage, bomba je postavljena ispod putničkog sjedišta pored prozora. Aktiviranje bombe je izazvalo pucanje trupa i naglu promjenu pritiska u kabini, koji takođe ima efekat eksplozije", objavio je Komersant.

Podsjetimo, 31. oktobra ruski putnički avion se srušio iznad Egipta kada je poginulo 224 ljudi. ISIL je preuzeo odgovornost za rušenje aviona.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.