18.11.2015. 17:39
0
Preko stotinu novih pretresa, 25 pritvora, zaplijenjena 34 komada oružja
Stotinu i osamnaest novih administrativnih pretresa izvedeno je prošle noći u okviru mjera koje su odlučene nakon napada u kojima je poginulo 129 osoba u Parizu i Saint-Denisu, saopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Pretresi koji su izvedeni a nisu bili direktno povezani s ovim napadima izvedeni su treću noć zaredom, što je ukupno 414 od nedjelje navečer.

U noći s utorka na srijedu, policajci i žandarmi su izvršili "29 hapšenja koja su dovela do 25 kućnih pritvora. Trideset i četiri komada oružja su zaplijenjena i 16 otkrića droge", preciziralo je ministarstvo unutarnjih poslova u saopćenju.

U tri dana ono je izvelo 64 hapšenja, koja su dovela do 60 pritvora, zapljene 75 komada oružja, od kojih je 11 ratnog. Izrečeno je 118 kazni kućnog pritvora.

Jedan pretres se odnosi na prostorije Air France Cargoa jutros, saznaje se od kompanije. Prostorije FedEx-a i Brinksa su također pretresli istražitelji.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.