22.11.2015. 22:44
0
Nevjerovatna životna priča: Preživio 11. septembar u New Yorku i masakr u Parizu
Amerikanac koji živi u Parizu se, 14 godina nakon što je preživio napad na Sjedinjene Američke Države 11. septembra 2001, ponovo našao na meti terorista i preživio i masakr koji su teroristi počinili u pariškoj koncertnoj sali "Bataclan".

Daily Telegraph piše da je 36-godišnji Metju, čije prezime nije navedeno, bježao koliko su ga noge nosile kada su se teroristi otetim avionima pogodili u Kule bliznakinje Svjetskog trgovinskog centra. Sada je medijima ispričao kako je izvukao živu glavu i u Bataclanu, gdje su trojica islamista ubili 89 osoba.

Metju je bio u masi ljudi koji su došli na koncert benda "Eagles of Death Metal" kada su naoružani napadači upali i počeli pucati po ljudima. Kaže da je odmah prepoznao da se radi o pucnjevima iz vatrenog oružja i potrčao prema izlazu, piše Blic. 

"Možda je to bilo do moje američke kulture." - ističe Metju, te kaže da ga je jedan od metaka pogodio, ali je ipak uspio da otpuzi prema izlazu, krećući se po malo svaki put kada bi napadači stali da promjene šaržere na kalašnjikovima. 

"Išao sam naprijed centimetar po centimetar. U jednom trenutku vidio sam da mi je ivica izlaznih vrata na dohvat ruke. Uspio sam da je uhvatio jednim prstom, potom i drugim." - kaže Metju.

Kada je nekako uspio da izađe napolje, srušio se od iznemoglosti na trotoar. Tu su odmah prišli da mu pomognu, a Metjuu je ovo bio drugi put da uspjeva da se spase od terorista. On se 11. septembra nalazio u podmožju Svjetskog trgovinskog centra i išao na razgovor za posao kada je avion udario u jednu od Kula bliznakinja.

"Trčao sam što sam brže mogao preko pola Menhetna. Ali, ono kroz šta sam prošao "Bataclanu" bilo je 1000 puta gore." istakao je Metju.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.