23.11.2015. 12:13
0
Hollande i Cameron odali počast žrtvama u dvorani Bataclan
Francuski predsjednik Francois Holland i britanski premijer David Cameron posjetili parisku koncertnu dvoranu Bataclan u kojoj je 13. novembra izvršen teroristički napad i odali počast žrtvama napada, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru zvanične posjete Francuskoj, šef britanske vlade Cameron se jutros sastao sa prvim čovjekom Francuske Hollandom, a prije sastanka su zajedno otišli pred dvoranu Bataclan i poklonili se žrtvama terorističkog napada.

“Jutros se nalazim u Parizu da bih se sastao sa predsjednikom Hollandom i odao počast hrabrosti naroda Francuske poslije nedavnih terorističkih napada”, napisao je Cameron na svom nalogu na društvenoj mreži Twitter.

Neposredno pred posjetu Francuskoj, Cameron je za list „Daily Telegraph“ kazao da u Pariz ide kako bi poručio da će Velika Britanija i dalje podržavati narod Francuske i kako bi sa predsjednikom Hollandeom razgovarao o tome kako „spasiti svijet od đavolje terorističke prijetnje“.

Cameron je poručio da je teroristička organizacija ISIS globalna prijetnja sigurnosti i da se svi moraju uključiti u borbu protiv tog zla.

„Želim da moj britanski narod zna da ima vladu koja je odlučna i sposobna poduzeti sve mjere kako bi se oduprla prijetnjama i očuvala svoju stabilnost i sigurnost", poručio je Cameron.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.