28.11.2015. 20:53
0
Nigerija: Sigurnosne agencije tragaju za otetim Poljacima
Nigerijske sigurnosne agencije provode opsežnu potragu za otetim kapetanom i četvoricom članova posade poljskog broda. Lami Tumaka, portparolka Uprave za pomorsku sigurnost Nigerije, izjavila je u subotu da je napadnut brod MV Szafir, ali da je spašeno 11 članova posade, nekoliko kilometara od obale.
Tumaka je naglasila da nigerijska mornarica i ostale sigurnosne agencije čine sve kako bi spasili taoce i uhapsili počinioce.

Iz Poljske stižu izvještaji prema kojima je brod oštećen prilikom napada pirata u četvrtak. Sada zvaničnici očekuju da će dobiti zahtjev za otkupninu.

Otmice za otkup su česta pojava u Nigeriji, a u dosadašnjim slučajevima taoci su uglavnom puštani ukoliko se uplati oktupnina. Poljska brodovlasnička kompanija EuroAfrica saopštila je da je brod Szafir pod kiparskom zastavom plovio iz Belgije, prevozeći metalne kranove.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.