1.12.2015. 18:09
0
Diyarbakir: Mještani tvrde da su vatrogasci zakasnili da ugase požar u kojem su poginula djeca
U toku je istraga o detaljima i uzrocima izbijanja požara u dvospratnoj zgradi u mjestu Kulp u Diyarbakiru u kojoj je život izgubilo šestero, a povrijeđeno troje djece, a mještani tog gradića tvrde da su vatrogasci zakasnili sa reakcijom.
Turska žandarmerija poduzela je sigurnosne mjere za provedbu detaljne istrage o tragičnom požaru koji je rano jutros izbio u spavaonici vjerske obuke za podučavanje Kur'ana.

Dosadašnja istraga pokazuje da je požar u jednoj od dvije spavaonice izazvala grijalica koja se prevrnula i zapalila deku, a potom je požar u potpunosti devastirao spavaonicu smještenu na drugom spratu zgrade. U dvije spavaonice inače boravi 20 učenika, a tri su sinoć bila odsutna.

Mještanin Mehmet Ali Elmas je za AA kazao da ga je oko 3 sata ujutro probudila velika buka i da je odmah otrčao do zgrade koja je bila u plamenu.

"Iz zgrade je izlazilo mnogo dima. Kamenjem smo razbili prozore da bi djeca mogla disati u zgradi. Vodu smo nosili u kantama i ugasili požar. Kada smo uspjeli provaliti vrata, vidjeli smo da je u sobi sve bilo gotovo. Vatrogasci su zakasnili. Prije njih je došla i hitna pomoć", kazao je Elmas i dodao da su dva učenika iz zgrade evakuirali pomoću ljestava.

Elmas je kazao da su po ulasku u sobu zatekli pet beživotnih tijela, a da je jedan učenik preminuo na putu do bolnice.

Jedan od preživjelih učenika koji nije bio u zgradi Recep Kahraman je kazao da je dotrčao do zgrade kada je čuo za požar, ali da je već sve bilo gotovo.

"Vidjeli smo da sve gori. Požar su ugasili mještani, a vatrogasci su kasno stigli. U sobi niko nije preživio", kazao je Kahraman i dodao da je među poginulim dječacima bio i sin od amidže njegovog oca.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.