2.12.2015. 16:54
0
Orban: EU i Turska imaju "tajni dogovor", u Evropu stiže pola miliona izbjeglica
Mađarski premijer Viktor Orban tvrdi da između Evropske unije (EU) i Turske postoji "tajni dogovor" prema kojem će EU narednih dana iz Turske primiti od 400 do 500 hiljada sirijskih izbjeglica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Orban je danas u Budimpešti govorio na Vijeću mađarske dijaspore, a tom prilikom se osvrnuo na izbjegličku krizu te kazao kako se na ovom planu ne vodi tačna politika. 

"Po pitanju izbjeglica došlo je do jedne glupe koalicije. Danas mi ljude transportujemo u Evropu. Po njih šaljemo auta, a zakone ostavljamo po strani. Izbjeglice ne dolaze u Evropu, one vrše invaziju. Manjine koje dolaze u Evropu tvrde kako su povrijeđeni njihovi osjećaji, te zahtijevaju da se uklone vjerski simboli većine koja se ovdje nalazi", kazao je Orban. 

Mađarski premijer iznio je tvrdnje da u vezi sa izbjeglicama postoji "tajni dogovor" između EU-a i Turske, rekavši: "Narednih dana može se pojaviti tajni dogovor o tome da će EU prihvatiti 400 do 500 hiljada sirijskih izbjeglica iz Turske."

Dodao kako se planira i obavezna raspodjela ovih izbjeglica po zemljama članicama. 

"Biće pojačan pritisak prema Mađarskoj, ali i ostalim zemljama Višegradske grupe (Poljska, Češka, Slovačka). Za nas je to neprihvatljivo", istakao je Orban. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.