9.12.2015. 9:30
0
Fuad Mohamed Agad je treći bombaš samoubica iz Bataclana
Francuska policija identifikovala je trećeg napadača koji se raznio u koncertnoj dvorani Bataclan tokom napada u Parizu, prenijeli su danas francuski mediji.

Riječ je o Fuadu Mohamedu Agadu /23/ iz Strazbura, navodi agencija AFP.

U napadu u Bataclanu prošlog mjeseca ubijeno je 90 ljudi. 

Mediji prenose da je Agad putovao u Siriju krajem 2013. godine u okviru grupe radikalizovanih mlađih osoba. 

Nekoliko članova grupe, ali ne i bombaš iz Bataclana, kasnije su uhapšeni kada su se vratili u Francusku.

Ostala dvojica bombaša koji su se raznijeli na koncertu su francuski državljani Omar Ismail Mostefaj /29/ i Sami Amimur /28/. 

Mostefaj je identifikovan po otisku prsta pronađenom u dvorani. On je nekada radio kao bankar u mjestu Šartre, nedaleko od Pariza, a vlasti su ga 2010. godine označile kao osumnjičenog ekstremistu. 

Amimur, koji je iz sjeveroistočnog pariskog predgrađa Dransi, bio je optužen 2012. godine za planiranje putovanja u Jemen. On je bio stavljen pod sudski nadzor, ali je nestao, poslije čega su vlasti objavile međunarodni nalog za njegovo hapšenje.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.