13.12.2015. 15:34
0
Ruski avioni i danas izvode napade u Siriji: Poginulo najmanje 50, a ranjeno više od 200 civila
Najmanje 50 civila je poginulo, a više od 200 ranjeno u novim napadima ruskih zračnih snaga u predgrađu Duma, sjeveroistočno od centra Damaska, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvaničnici lokalne Civilne zaštite u Dumi su za AA kazali da su ruski bombarderi do jutros izveli najmanje 25 zračnih napada u Dumi koju kontrolira opozicija. Isti izvori javljaju da su ruski avioni tokom dana izveli više od 100 zračnih napada u širem pojasu regije Istočna Guta.

Lokalni aktivisti prevoze stradale do obližnjih bolnica i mobilnih stacionara. Ekipe Civilne zaštite pretražuju ruševine u potrazi za preživjelim civilima.

Član Komiteta za koordinaciju lokalnih aktivnosti (LCC) Yusuf al-Bustani je potvrdio da ruski avioni od ranog jutra izvode zračne udare na naselja koja kontroliraju pobunjenici i da je u tim napadima stradao veliki broj ljudi.

„Samo u napadima u Dumi je poginulo 50 osoba. Još nismo dobili podatke o stradanjima u drugim naseljima, koja su također bila mete današnjih napada. Među ranjenicima u Dumi je veliki broj životno ugroženih. Strahujemo da bi bilans smrtno stradalih mogao znatno porasti“, kazao je Bustani.

Ističući kako avioni sirijske vojske odane režimu predsjednika Bashara al-Assada djeluju isključivo kada je vedro i kada su vremenski uvjeti povoljni, Bustani je kazao da ruski avioni danas vrše napade iako je vrijeme izuzetno oblačno.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.