2.2.2016. 18:22
0
Švedska: Eksplozija u srednjoj školi u Karlstadu
Snažna eksplozija odjeknula je u utorak u školskoj zgradi u švedskom gradu Karlstadu. Uzrok eksplozije još nije utvrđen, javili su lokalni mediji.

Vatra je izbila nakon eksplozije, objavljeno je na internet stranici novina Expressen. Do sada nije bilo nikakvih vijesti o žrtvama, prenosi Russia Today. 

- Trenutno smo na mjestu incidenta i pokušavamo ustanoviti šta je izazvalo ekspoloziju - izjavila je Ola Akesson iz službe za vanredne situacije za Expressen.

- Eksplozija se mogla čuti i u drugim djelovima grada. To je bila snažna eksplozija. Veliki stup dima uzdizao se iznad mjesta eksplozije - izjavila je ona za novine NWT. 

- Odjeknula je glasna eksplozija. Pomislili smo da je riječ o bombi - izjavio je nastavnik za NWT, koji je bio u školi kad se eksplozija dogodila.

Moguće je da se eksplozija dogodila u fiskultrurnoj dvorani srednje škole, javila je državna televizija SVT.

Učenici i osoblje škole je evakuirano, prenosi te televizijska kuća. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.