6.2.2016. 8:27
0
Kerry: Ruske bombe u Siriji ubijaju žene i djecu "u velikom broju"
Američki državni sekretar John Kerry je izjavio da Rusija i režim Bashara al-Assada odmah trebaju prestati s bombardovanjem civila u Siriji, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetio je na raniju rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom se omogućava dostava humanitarne pomoći u Siriju.

"Ipak, Rusija, Assad i svi oni koji podržavaju Assada ne djeluju u skladu s odlukom Vijeća sigurnosti. A, štaviše, Rusija je i sama glasala za ovu odluku", rekao je Kerry.

Naglasio je da se u istoj rezoluciji navodi kako je potrebno prestati sa zračnim i artiljerijskim napadima, što, kako je rekao, Rusija također ne poštuje. 

Dodao je kako ruske bombe u Siriji ubijaju žene i djeca, kako je kazao, "u velikom broju". 

"Kao rezultat, u tim napadima ginu i civili, među kojima je veliki broj žena i djece", rekao je Kerry. 

Istakao je da su meta nerijetko mjesta gdje se nalaze bolnice i civili, apelujući na postizanje primirja u ratom pogođenoj Siriji.

"Morate pregovarati kako bi se postiglo primirje", istakao je američki državni sekretar.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.