9.3.2016. 21:28
0
Mladi imam osumnjičen da je pripremao napad u Rimu
Somalski imam, 22-godišnji azilant, osumnjičen da je u Rimu pripremao napad, uhapšen je u srijedu na jugu Italije, saopćila je policija.

Čovjek je zadržan u centru za prihvat migranata u Campomarinu, regiji Molise. Policija je objavila transkripciju telefonskih razgovora po kojima je ovaj čovjek, čije ime nije otkriveno, izgledalo da priprema akcije nasilja.

“Počinjemo od Italije, idemo u Rim i počinjemo sa željezničkom stanicom”, rekao je čovjek prijatelju, prema transkripciji. Najjednostavniji put je “ekipirati se da se raznesu eksplozivom”, nastavio je on. Mi imamo jasan tehnički dokaz za napad u Rimu”, rekao je novinarima glavni tužilac Armando D’Alterio.

Prema policiji, čovjek se služio svojom funkcijom imama da bi promovirao grupu Islamska država i somalijske milicije Šabab i ohrabrio muslimane da se angažiraju za džihad, sveti rat. Prema italijanskoj štampi, policija je uhapsila mladog imama jer je osumnjičen da je želio ove srijede krenuti u Rim. Prema saopćenju policije, čovjek je probao regrutirati druge migrante za odlazak u Siriju, gdje bi učestvovali u obuci, naveo je Le Figaro. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.