23.3.2016. 8:40
0
Peruanka Adelma Tapia Ruiz prva identificirana žrtva napada u Bruxellesu
Peruanka Adelma Tapia Ruiz (37) je prva identifikovana žrtva samoubilačkog napada na aerodromu u Bruxellesuu, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Perua, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ruiz je je prije napada na aerodrom ispratio njen suprug Belgijanan Christoph Delcambe i četvorogodišnje bliznakinje, izjavio je za peruanske medije brat žrtve Fernando Tapia. 

Kako je kazao, njegova sestra Adelma planirala je letjeti za New York, gdje se trebala vidjeti sa svojim sestrama. Njen suprug i kćerke nisu povrijeđene jer su napustili aerodrom neposredno prije eksplozije.

Podsjećamo, u tri jučerašnja napada u Bruxellesu smrtno su stradale 34 osobe. U napadima je ranjeno više od stotinu ljudi. Belgijski javni RTV servis VRT javio je da je u dvije eksplozije na aerodromu Zaventem ubijeno najmanje 14 osoba, dok je u odvojenoj eksploziji na metro stanici Maalbeek ubijeno najmanje 20 osoba. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.