27.3.2016. 11:33
0
Zatvorska kazna pješacima koji hodaju i tipkaju na mobitel?!
Ovakva mjera predložena je prošle sedmice a ukoliko bude uvrštena u zakon, "neposlušnim građanima" zaprijetit će kazna od 50 dolara do 15 dana u zatvoru.
Savezna američka država New Jersey razmatra uvođenje zatvorske kazne za sve pješake koji dok hodaju ulicama i trotoarima pišu poruke na mobitelima ili "tipkaju" bilo šta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema pisanju svjetskih medija, ovakva mjera predložena je prošle sedmice, a ukoliko bude uvrštena u zakon, "neposlušnim građanima" zaprijetit će kazna od 50 dolara do 15 dana u zatvoru. 

Predloženo je da zakon važi za sve pješake koji se kreću svim javnim pješačkim stazama i ulicama.

Zakonodavci su predložili pomenute kazne nakon objavljivanja statističkih podataka koji pokazuju da je u Sjedinjenim Američkim Državama broj nesreća, u kojima je pješacima bila odvučena pažnja, od 2010. godine do 2015. godine porastao za 35 posto.

Također, mediji navode kako odvlačenje pažnje mobilnim telefonima pješacima najbolje pokazuju video snimci na internetu gdje se vidi kako nesreće zbog nepažnje variraju od smiješanih padova i saplitanja do izazivanja nesreća sa smrtnim ishodom.  

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.