28.3.2016. 18:38
0
Castro kritikuje Obaminu slatkorječivost
Bivši kubanski lider Fidel Castro osudio je američkog predsjednika Baraka Obamu za slatkorječivost prema kubanskom narodu tokom posjete Havani, ignorišući dostignuća komunističke vladavine.

Obama je prošle sedmice tokom posjete Havani rekao da je sada vrijeme da obje zemlje ostave prošlost i pogledaju u budućnost "kao prijatelji, susjedi i porodica". 

Castro je, u autorskom tekstu objavljenom u listu "Granma", odbacio Obamine riječi kao "umotane u med" i podsjetio Kubance na američke bezbrojne napore da zbace i oslabe komunističku vladu u Havani. 

Castro /89/ je odbacio Obaminu ponudu da pomogne Kubi jer je ova zemlja sposobna da sama proizvede hranu i materijalna bogatstva koja joj trebaju. 

"Nije nam potrebno carstvo da nam nešto poklanja", napisao je on. 


(SRNA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.