5.4.2016. 8:47
0
"Trener me je silovao kad sam imala osam godina, njegova žena je bila prisutna i govorila mi je da je sve OK"
U ponedjeljak je ispred Kraljevske komisije zadužene za institucionalno regovanje za zlostavljanje djece u Australiji svjedočila 27-godišnja djevojka koja tvrdi da ju je trener njene fudbalske ekipe silovao kad je imala osam godina.

Djevojci je kasnije dijagnosticiran HIV, za šta ona krivi trenera. Ona je u iskazu koji je pročitan navela detalje svega što je doživjela. Prema njenim riječima, njena majka je bila ovisna o alkoholu i drogama i često joj je dozvoljavala da nakon treninga, vikendom ili tokom praznika bude boravi u trenerovoj kući. 

"Na početku su trener i njegova žena bili jako pristojni. Bili su jako prisni... Osjetila sam da su bili malo previše prisni i čudni po tom pitanju. Trener me prvi put silovao jedan petak navečer", navela je djevojka pod pseudonimom BXA.

Ona tvrdi da ju je trener zlostavljao svaki put kad je bila u njegovoj kući, te da je njegova žena često bila prisutna.  

"Ili je ležala u krevetu ili bi bila negdje u sobi. Govorila bi mi da je sve ok i da će sve biti u redu", kazala je BXA.

BXA kaže da majci ništa nije rekla jer se bojala da će nju okriviti za sve. 2002. godine joj je dijagnosticiran HIV, a djevojka tvrdi da nakon silovanja nije imala dečka, te da nije bila na transfuziji krvi, zbog čega misli da je HIV dobila od trenera. Za slučaj se saznalo kada je BXA drugarici iz razreda rekla da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Trener je optužen za zlostavljanje, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.