6.4.2016. 12:06
0
Uposlenik na austrijskom aerodromu porijeklom iz BiH je suspendovan zbog podržavanja ISIL-a
Nakon što su belgijski policijski sindikati, poslije terorističkog napada na tamošnjem aerodromu, upozorili da među zaposlenima ima i simpatizera Islamske države, na bečkom aerodromu Schwechat je identifikovan jedan takav zaposleni porijeklom iz BiH, koji je odmah suspendovan.

On je na tom aerodromu godinama radio kao tehničar, zadužen za održavanje raznih postrojenja, a suspendovan je pošto su ga austrijske vlasti označile kao simpatizera Islamske države, javili su bečki mediji.

"Svi zaposleni, koji rade u škakljivim oblastima, prije stupanja na dužnost prolaze detaljnu provjeru.", izjavio je portparol aerodroma, dodajući da procedura može da traje više sedmica.

Tako je bilo i sa suspendovanim tehničarom.

Uposlenik, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je suspendovan, jer je na socijalnim mrežama rado pozirao u pobjedničkoj pozi nalik borcima Islamske države, sa podignutim kažiprstom, prenose agencije.

Također, preko nekih internet sajtova iskazivao je simpatije prema Islamskoj državi i slijedio je radikalne salafističke poruke, a zaposlenima je pao u oči sa svojim radikalnim pogledima na svijet.

Zbog svega toga, rukovodstvo aerodroma ga je suspendovalo.


Anesa Agović

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.