12.4.2016. 18:50
4
Bivša supruga Vladimira Putina: Vladimir je odavno mrtav, na sceni je njegov dvojnik
Nekadašnja supruga predsjednika Rusije, Lyudmila Putin, istakla je za njemačke medije da je njen bivši muž mrtav, te da ga mijenja njegov dvojnik.

Piše: Haris Ahbabović

Pojedini ruski mediji navode da je zapravo cijeli intervju za "Welt" bio podmetnut od strane ukrajinskih vlasti kao dio "rata" protiv predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

"Moj suprug Vladimir Putin, nažalost, već je dugo mrtav. To je strašna stvar. Njih ništa ne može zaustaviti. Bojim se da će sada mene ubiti i moje kćerke. Naša porodica nije baš bila savršena. Kad sam se udala, bila sam zaljubljena u obavještajca. Ali, stvarnost je bila sasvim drugačija. Putin je bio zao, okrutan čovjek, tiranin. On me nikada nije smatrao osobom, jednostavno nije primjećivao moje postojanje. Ja sam mu bila potrebna samo kao referenca i za sastav porodice, kao majke za našu djecu. Teško mi je govoriti o tome, ali Putin me je tukao, ponižavao, ismijavao me je. Život s njim bio mučenje", rekla je Lyudmila.

Ona je ispričala da je pokušala da se bori, ne samo da podnese zahtjev za razvod.

"Da bi me ušutio, on mi je poslao u psihijatrijsku kliniku. Prošla sam kroz sve krugove pakla. Dugo vremena sam bila u zatvoru, dugo vremena i nikada nisam vidjela sunčevu svjetlost, nikada nisama viđala ljude. Još se toga sjećam s užasom. Od mlade žene, postala sam sjenka, moja volja je slomljena .Ali, pakao koji je počeo nakon njegove smrti, teško je opisati. On je tada bio u teškom periodu. Sigurna sam da on nije htio ništa da kaže, još više se povukao. Bio je nedostupan. Mjesec dana prije smrti u toku noći, bez upozorenja je posjetio kćerke. A onda je otišao u potpunosti, nestao. Onda smo jedne noći došli kući, i vidjeli neke ljude unutra – neke od njih sam znala, neka sam vidjela prvi put. Sve su isprevrtali, pregledali su sve papire, svi zidovi u kući su razlupani bili. Rekli su mi samo jednu stvar: 'Ako želite da živite – morate da šutite'", rekla je Lyudmila za njemačke medije.

"Nekoliko dana kasnije došao je njegov prvi dvojnik. Kasnije sam saznala da je ubistvo Vladimira pripremljeno unaprijed, da je eliminisan kada je prvi dvojnik blizanac bio gotovo spreman da zauzme njegovo mjesto. S polja bio je, naravno, vrlo sličan kao Putin, bila sam impresionirana. Ali to je sasvim druga osoba. Oni su nekako uspjeli da pronađu moje kćerke. I postavili su mi ultimatum – ili ću igrati ulogu odane supruge ili ja i kćerke više nećemo biti žive. Nisam imala izbora. Povukla sam se, pokušavajući da izbjegnem događaje. Nekako smo uspjeli da pobjegnemo. Zbog očitih razloga, ne mogu imenovati ljude koji su nam pomogli da se zaustavi ova strašna drama i da pobjegnemo. Sada živim u inostranstvu, dobro sam. Ali bojim se šta se događa sa Rusijom", ispričala je bivša supruga predsjednika Rusije.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.