19.4.2016. 19:54
0
Raul Castro ponovo na čelu Komunistčke partije Kube
Kubanski predsjednik Raul Castro bit će još jedan mandat na čelu Komunističke partije, objavila je u utorak stranka poslije trodnevnog kongresa, koji se održava jednom u pet godina.

Na kongresu je također odlučeno i da će drugi visoki stranački zvaničnici zadržati svoje pozicije, uprkos tome što je Raul Castro u nedjelju predložio starijim članovima svoje stranke koji se nadaju unaprijeđenju da se "umjesto toga igraju s unucima", prenosi agencija Reuters.

Kubanski državni mediji navode i da je svečanom zatvaranju kongresa prisustvovao lider kubanske revolucije Fidel Castro.

Za razliku od svečanog otvaranja, zatvaranje se ne prenosi uživo na kubanskoj državnoj televiziji, a državni mediji za sada nisu objavili slike Castra, koji ima 89 godina.

Na kongresu su izabrani prvi i drugi sekretar Komunističke partije, što su dvije najviše pozicije u stranci. Drugi sekretar je Jose Ramon Masada Ventura.

Fidel Castro, koji će u augustu napuniti 90 godina, povukao se 2008. godine poslije ozbiljne bolesti, nakon čega je došao na vlast Raul, koji je uveo ogrančenje liderima na dva petogodišnja mandata, a tek će se vidjeti da li će to ograničenje biti i ispoštovano.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.