29.4.2016. 14:57
0
Dvojica Britanaca optuženi za finansiranje osumnjičenog za napade u Briselu i Parizu
Tužilac je u petak na sudu rekao da su Mohammed Ali Ahmed i Zakaria Boufassil dali 3.000 funti (oko 3.850 eura) osumnjičenom Mohamedu Arbiniju u julu 2015. u Birmighamu.

Dvojica britanskih državljana optuženi su za davanje novca ključnom osumnjičenom za nedavne terorističke napade u Briselu i Parizu, javlja Anadolu Agency (AA). 

Tužilac je u petak na sudu rekao da su Mohammed Ali Ahmed i Zakaria Boufassil, obojica 26-godišnjaci, dali 3.000 funti (oko 3.850 eura) osumnjičenom Mohamedu Arbiniju u julu 2015. u Birmighamu. 

Oni se terete za pružanje novčane podrške iako su znali ili imali razlog da vjeruju kako će se koristiti u terorističke svrhe. 

Arbini, koji se nalazi u pritvoru, je „čovjek sa šeširom“ koji se vidi na videosnimku uoči smrtonosnog bombaškog napada na aerodromu u Briselu 22. marta ove godine. On je također bio tražen zbog terorističkih napada u Parizu 13. novembra 2015. godine, kada je ubijeno 130 ljudi. 

Treći britanski državljanin Soumaya Boufassil (29), također je optužen za pripremanje akta terorizma. Naredno ročište zakazano je za 13. august. 



(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.