13.5.2016. 13:56
0
Španija: Požar na najvećem evropskom otpadu guma
Na otopadu guma koji se nalazi u mjestu Sesena, u blizini španskog Toleda, izbio je požar, javlja Anadolu Agency (AA).
Kako su kazali španski zvaničnici, na “najvećem otpadu guma u Evropi” na prostoru površine 100 hektara, nalazi se više od 100.000 tona gume. U požaru koji je izbio u ranim jutarnjim satima, na svu sreću, nije bilo poginulih niti povrijeđenih.

Oblak crnog dima alarmirao je vatrogasne ekipe iz Toleda i Madrida.

Vlasti su građanima savjetovale da ne napuštaju domove kako ne bi došlo do negativnih posljedica za njihovo zdravlje koje bi dim mogao uzrokovati.

Pored toga, vozačima se savjetovalo da tokom putovanja na autocesti A-4 ne otvaraju prozore na vozilima.

Općina Sesena je 2002. godine, s ciljem da se na njemu reciklira guma, prostor na kojem je izbio požar ustupila jednoj privatnoj firmi kojoj je licenca 2009. godine ukinuta zbog toga što nije ispunjavala propisane uslove i zagađivala je okolinu. 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.