17.5.2016. 16:06
0
Srbijanski teniski trener u SAD-u optužen za silovanje studentice
Srbijanski državljanin Marko Bošković koji radi kao asistent teniskog trenera optužen je za silovanje studentice u Missouriju. Zločin se desio tokom žurke u kampusu Univerziteta Drury, a protiv Boškovića je podignuta optužnica za drugostepeno silovanje.

Portparol Univerziteta je rekao da je Bošković diplomac tog Univerziteta i da je kao asistent trenera radio od januara, kao i da je poslije incidenta suspendovan bez mogućnosti primanja plate dok traje istraga. 

U dokumentima iz suda navodi se da je Bošković državljanin Srbije i da je spominjao napuštanje teritorije SAD prije nego što je uhapšen. U izveštajima američkih medija stoji da su se Bošković i žrtva sreli na žurci 6. maja, kao i da su konzumirali “opojna sredstva“.

Djevojka je napustila žurku, Bošković ju je ispratio do kuće, a kada su stigli shvatila je da nema ključeve kod sebe, pa je Bošković ponudio da odu kod njega. Ona je potom legla u njegov krevet, kada je on skinuo pantalone i prišao joj. Žrtva je vjerovala da Bošković želi da ima seksualne odnose sa njom, sa ili bez njenog pristanka, ali je mu je rekla da “stavi kondom“.

U izveštaju se ističe da je pokušala da ga odgurne, a onda ju je Srbin uhvatio za vrat, okrenuo i skinuo joj šorts. Navodi se i da je potom Bošković imao seksualni odnos sa njom bez njenog pristanka. U opširnom prikazu slučaja piše i da je tokom odnosa žena plakala i konstantno govorila Boškoviću “ne“.

Bošković je nakon hapšenja prebačen u zatvor, određena mu je kaucija od 50.000 dolara i potvrđeno je da nema izabranog advokata, prenosi Kurir. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.