8.6.2016. 13:17
0
Pakistanka kćerku polila uljem i živu zapalila jer se udala iz ljubavi
Pakistanske vlasti uhapsile su ženu koja je polila svoju kćerku uljem i spalila je živu navodno zbog toga što je djevojka pobjegla od kuće i udala se iz ljubavi.

Policijski zvaničnik Sheikh Hammad kazao je da se svirepo ubistvo dogodilo u gradu Lahore, na istoku zemlje i da je majka uhapšena istog dana.

"Osumnjičena Parveen Rafiq je priznala da je svoju 18-godišnju kćerku Zeenat Rafiq prvo vezala za krevet, a potom je uz pomoć svog sina, Ahmara Rafiqa, polila uljem i zapalila", rekao je Hammad. 

Kako je kazao, Rafiq se sprošlog mjeseca udala za mehaničara Hasana Khana, a samo prije tri dana, njena majka i ujak su je pokušali ubijediti da se vrati kući.

Gotovo 1.000 žena strada svake godine u takozvanim "ubistvima iz časti" u Pakistanu, zbog navodnog kršenja konzervativnih normi o ljubavi i braku. 

Učiteljica Maria Bibi spaljena je prošle sedmice, jer je odbila da se uda za čovjeka koji je bio duplo stariji od nje. Prije smrti, Bibi je uspjela reći policiji da je pet napadača upalo u kuću i izvukli je vani, nakon čega su je tukli i spalili.

Glavni osumnjičeni, otac muškarca za kog je odbila da se uda, i četvorica osumnjičenih nalaze se u pritvoru. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.