10.6.2016. 13:07
0
Sukobile se dvije grupe izbjeglica zbog posta u mjesecu Ramazanu, nakon toga zapaljen izbjeglički kamp
Muslimanske izbjeglice i migranti u izbjegličkom centru u Dusseldorfu zapalili su centar nakon sukoba zbog načina ishrane tokom mjeseca Ramazana, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Požar je izbio 7. juna u Centru u kome živi 280 izbjeglica. Sve izbjeglice su prebačene na bezbjedno. 

Tužilac Ralf Herenbrick rekao je da je došlo do svađe među muslimanima u Centru o načinu posta tokom mjeseca Ramazana. 

"Riječ je o dvije grupe - jedna želi da se mjesec posta striktno poštuje, odnosno da se prvi put jede u sumrak, dok drugi smatraju da se treba jesti uobičajeno jer su među njima i trudnice", rekao je on. 

Crveni krst, koji upravlja Centrom, odlučio je da tople obroke podijeli tek večeras nakon čega se pobunila grupa muslimana, koja ne želi da se striktno poštuju vjerska pravila. 

"Oni su zaprijetili da će učiniti nešto ako se to ne promijeni. Pošto ponovo tokom ručka 7. juna nije bilo toplog obroka uslijedila je paljevina", rekao je on i dodao da je pet migranata privedeno. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.