19.6.2016. 10:03
0
Indonezija: U poplavama i klizištima poginule 24 osoba
Klizišta su potpuno zatrpala desetine kuća, dok je hiljadu domova poplavljeno nakon obilnih kišnih padavina koje su tokom vikenda pogodile 16 okruga i gradova.

Najmanje 24 osobe su poginule u poplavama i klizištima u provinciji centralnoj Javi, u Indoneziji, dok se 26 vodi kao nestali, saopštile su tamošnje vlasti, javlja Anadolu Agency (AA).

Klizišta su potpuno zatrpala desetine kuća, dok je hiljadu domova poplavljeno nakon obilnih kišnih padavina koje su tokom vikenda pogodile 16 okruga i gradova.

Glasnogovornik Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama Sutopo Purwo Nugroho saopštio je u nedjelju da je 26 seljana nestalo u najpogođenijoj regiji, u mjestu Purworejo.

Spasilački timovi pretražuju područja podložna odronima zemlje u Centralnoj Javi, gdje je bujica blata, kamenja i vode nosila automobile sa puteva i prekrila na desetine kuća.

Sezonske kiše često uzrokuju poplave i klizišta u Indoneziji, tropskom arhipelagu od 17.000 ostrva gdje milioni ljudi žive u planinskim predjelima ili u ravnicama sklonih poplavama. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.