25.6.2016. 14:31
0
Hollande: Brexit postavlja "pitanje za cijelu planetu"
Brexit "sigurno neće imati posljedica za mjesto Ujedinjenog kraljevstva u Ujedinjenim nacijama", primijetio je Francois Hollande u zajedničkoj izjavi s glavnim tajnikom Ujedinjenih nacija Ban Ki-moonom u Jelisejskoj palači. On međutim dodaje kako je “istina da postoji pitanje za cijelu planetu, što će se dogoditi"?

Podsjećajući da je "duboko žaljenje za britanskim glasanjem" čak iako se "poštuje jer je u pitanju demokratija", šef francuske države pozvao je ponovo da se "izvuku svi zaključci i posljedice". Tako "u okviru Evropske unije (...) mi moramo sada organizirati ovo odvajanje ali ga moramo uraditi u dobrom stanju i s pravilima koji su predviđeni ugovorima", nastavio je on.

Uprkos Brexitu, naglasio je, Francuska namjerava "da održava odnose s Ujedinjenim kraljevstvom" u ekonomskim pitanjima kao i pitanjima migranata i izbjeglica i odbrane, naveo je AFP.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.