26.6.2016. 16:00
0
Nigerija: Oslobođeno više od 5.000 osoba koje je u zarobljeništvu držao Boko Haram
Nigerijska vojska oslobodila je više od 5.000 ljudi iz nekoliko sela na sjeveroistoku Nigerije koje je pod kontrolom držao Boko Haram, javlja Anadolu Agency (AA).
Sani Usman, glasnogovornik nigerijske vojske ističe da je trupa 21. brigade i Zajedničke radne snage (JTF) sprovela nekoliko akcija oslobađanja u selima Zangebe, Maiwa, Algaiti i Mainari gdje je ubijeno šest terorista Boko Harama.

Zarobljenici su spašeni, a zaplijenjen je i arsenal oružja. 

Prema riječima Usmana, nigerijska vojska trenutno se bori sa militantima u nekoliko sela države Borno. Nigerija se već šestu godinu bori sa upadom militante grupe, posebno u sjevernoistočnom regionu u kojem su do sada ubijene desetine hiljada ljudi, a milioni su raseljeni.

Prošle godine Boko Haram je ostvario kontrolu nad gradovima i selima država Adamawa, Borno i Yobe koje se prostiru na teritoriji veličine Belgije. No, nigerijska vojska je uz pomoć čadskih i nigerskih trupa uspjela povratiti većinu teritorije i spriječiti militante da dalje napreduju. Od tada je oslobođeno skoro hiljadu talaca među kojima su bili žene i djeca.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.