1.7.2016. 15:43
0
Poznata imena dvojice napadača: Rakim Bulgarov i Vadim Osmanov raznijeli se na aerodromu Ataturk
Rakim Bulgarov i Vadim Osmanov su imena dvojice od tri bombaša samoubica koji su izveli teroristički napad na aerodrom Ataturk u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema posljednjim informacijama, u terorističkom napadu, 28. juna, na aerodrom Ataturk u Istanbulu, poginule su najmanje 44, a ranjeno je preko 200 osoba.

Tužilaštvo Bakirkoy u Istanbulu tokom istrage utvrdilo je identitet dvojice od tri napadača na aerodrom, a radi se o Rakimu Bulgarovu i Vadimu Osmanovu.

Istražni organi pronašli su fotokopiju pasoša Vadima Osmanova, u jednoj agenciji za nekretnine u istanbulskoj četvrti Fatih, gdje je terorista unajmio stan. Također, u kanti za smeće nedaleko od ove kuće pronađen je i kompjuter oštećen ekserom. Policija nastoji pristupiti podacima na računaru.

Saznaje se i da je produžen pritvor za 13 privedenih osoba koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom. Jučer je objavljeno da su napad na aerodrom izveli Rus, Kirgistanac i Uzbekistanac. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.