7.7.2016. 9:28
1
Policajci pribili muškarca na pod, jedan izvadio pištolj i ubio ga
Novi slučaj ubistva Afroamerikanca od strane policijskih službenika potresa SAD.

Naime, pojavio se novi snimak ubistva 37-godišnjeg Altona Sterlinga kojeg su prilikom privođenja ustrijelili policijski službenici. Na snimci se vidi kako su dva policajca na tlu držala 37-godišnjaka koji se opirao te je jedan od njih dvojice izvadio pištolj i ispalio nekoliko bitaca u Sterlinga iz neposredne blizine, prenosi Avaz.

Nakon ispaljenih hitaca, u Sterlingovim posljednjim trenucima, jedan policajac izvadio je nešto iz njegova džepa.

Do cijele situacije je došlo kada su policajci odgovorili na poziv centrale temeljen na dojavi nepoznate osobe koja je tvrdila da joj je muškarac u crvenoj majici koji prodaje CD-e ispred trgovine prijetio vatrenim oružjem. Policajci su potom došli do Sterlinga, naredili mu da legne na pod i nasrnuli na njega, prenosi Avaz.

Ovo je samo još jedan u nizu slučajeva ubistava Afroamerikanaca od strane policijskih službenika. I ovaj slučaj je, kao i svi prije njega, izazvao proteste u zajednicama širom zemlje.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.