8.7.2016. 11:20
0
SAD: Snajperisti u Dallasu tokom protesta ubili četiri policajca
Dallas je bio jedan od brojnih američkih gradova u kojima su u četvrtak održani inače minri protesti Black Lives Matter.

Najmanje četiri policajca u Dallasu ubijena su snajperskim hicima nakon što je njih 11 bilo meta napada tokom protesta zbog ubijanja dvojice Afroamerikanaca u policijskim intervencijama u Minesoti, saopštile su vlasti, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Pet ili šest rafala zabilježeno je na video snimku u četvrtak uvečer, a policijski šef David Brown kazao je da se radi vjerovatno o dvojici snajperista. 

„Čini se da su dvojica snajperista pogodila desetoricu policajaca. Pucnji su odjeknuli sa položaja na nekoj od okolnih zgrada. Trojica policajca su preminula, dvojica su operisana, a trojica su u teškom stanju“, kazao je Brown. 

Nešto kasnije na službenom tweeter profilu policijskog odjeljenja objavljeno je da je još jedan policajac podlegao u bolnici, čime je broj žrtava porastao na četiri. 

Brown je dodao da je u toku intenzivna potraga za osumnjičenim ili više njih. Policija je na društvenim mrežama podijelila fotografiju muškarca u maskirnoj majici, kojeg je označila kao jednog od osumnjičenih, te zamolila javnost za pomoć u njegovoj identifikaciji. 

Muškarac koji se predstavio kao mlađi brat osobe sa fotografije za lokalnu televiziju je kazao je da je njegov brat dobrovoljno predao pušku policiji nakon snajperskih hitaca kako bi izbjegao konfuziju i sebe isključio iz učestvovanja u pucnjavi. 

Policija je u svom drugom saopštenju objavila da se osumnjičeni predao. 

Tokom kratke konferencije za novinare na kojoj je bio i Mike Rawlings, gradonačelnik Dallasa, Brown je rekao da je osumnjičeni zaprijetio da će postaviti bombu u gradu. Nejasno je kako su vlasti povezale snajperske napade sa prijetnjom bombom. 

Policija je objavila da je sumnjivi paket zajedno sa drugim osumnjičenim pronađen u blizini lokacije gdje se dogodila pucnjava. Dodaje se da je osumnjičeni u pritvoru, a da se paketom bavi odred za bombe. 

Željeznički i autobuski saobraćaj u gradu je obustavljen, a policija je očistlia ulice i sklonila predstavnike medija daleko od lica mejsta. 

Dallas je bio jedan od brojnih američkih gradova u kojima su u četvrtak održani inače minri protesti Black Lives Matter. Do protesta je došlo nakon smrti trojice crnaca koje su ubili policijskii službenici u tri dana. Posljednji slučaj dogodio se u srijedu u Minesoti. 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.